Startolj el a változás útján

Egy változással kapcsolatos folyamat főbb állomásai a következők:

  • Első:

Amikor már hosszabb ideje érzed, hogy valami nem működik, és ennek következtében eldöntöd, hogy változtatni szeretnél. (pl: egyszerre több elvárásnak kell megfelelned, és már azt sem tudod, hogy valójában Te mit is szeretnél)

  • Második:

Elkezded felmérni, mire is van lehetőséged. (pl: önismereti könyvek, szakemberek, tréningek..)

  • Harmadik:

A lehetőségek közül kiválasztod azt, ami neked a legjobb. (pl: a konkrét szakember kiválasztása)

  • Negyedik:

Ha ez megvan, akkor megteszed az első lépést. (pl: felveszed vele a kapcsolatot)
Szerintem ez az egyik legjobb pont, amikor már bizonyos félelmeidet leküzdve eljutsz oda, hogy igenis változtatni szeretnél, ekkor már benne vagy a folyamatban.

  • Ötödik:

Lelkes vagy, nagy elvárásokkal vágsz neki, még a jól felépített képet mutatod magadról, meghatározásra kerül a cél, ahova szeretnél eljutni.

  • Hatodik:

Kezded meglátni azt, aki valójában vagy, szembesülsz dolgokkal, érzésekkel, hirtelen valami megválaszolásra kerül, aminek következtében elbizonytalanodsz, már nem is biztos, hogy ezt akarod, jönnek a félelmek, és az ellenkezés.
Véleményem szerint ez a másik legfontosabb pont, mert itt dől el, hogy tovább mész, vagy visszafordulsz. Az ezzel kapcsolatos döntést neked kell meghozni, és az ehhez tartozó felelősség is téged illet.

  • Hetedik:

Ha tovább mész, akkor ezt követően egy más szemszögből tudsz ránézni a helyzetedre, az új megvilágítás új dolgokra, új gondolatokra inspirál, érzed, hogy motivált vagy. Hirtelen, ami eddig nehéz volt könnyebbé válik, felszabadultabb leszel.

  • Nyolcadiktól a végtelenig:

Innentől kezdve a változás folyamatosan az életed része lesz, nem lesz egy végleges állapot, ugyanis minden változással újabb ajtók nyílnak, amikhez új lehetőségek kapcsolódnak.

Hát juss el idáig és nyiss magadnak új tereket, engedd meg magadnak az új tapasztalatokat!

Kitartást a folyamathoz!


© Minden jog fenntartva.