Hova tovább, karrier?

A Dolgozó lány című jó húszéves amerikai vígjátékban Melanie Griffith egy okos, ambiciózus leányzót alakít, aki nem mindennapos vágyakkal rendelkezik. Van egy nagyszerű ötlete, ami felkelti főnöke figyelmét, aki aztán gyorsan, frissen el is töri a lábát. A Griffith által játszott Tess nem kicsit merészen főnöke szerepébe lép.

Forrás: Dolgozó lány c. amerikai film

 

Mindenféle kavarodás után az egykori titkárnő, Tess elnyeri méltó jutalmát, és ráadásképpen megkapja a fess Harrison Fordot is. Íme tehát az amerikai álom: az egyszerű, átlagosnak mondott lány magas pozícióba jut, szép karriert csinál.

 

 

 

És akkor hogy néz ki a valóság? Nyilván egy kicsit másképpen, de jó látni, hogy akár meg is történhet…

Szép karriert csinálni – sokak álma és vágya. És mindenkinek személyiségétől és szocializációjától függően nagyon mást jelent. Mi karrier szó meghatározása? Karrier = életpálya. Bővebben: hosszú időn keresztül megszerzett munkatapasztalatok egymásra épülő szakaszai. A karrier mindenki esetében egyedi és a személy választásai, döntései formálják.

A karrier a változásról szól, és arról, hogy meg kell érezni a váltás pillanatát.

 

Mikor kell váltani? Az S alakú görbe…

2000-ben Londonban egy nagyon színvonalas vezetői tréningen hallottam először az S alakú görbéről, azaz szigmoid görbéről, valamint ennek az A és B pontjairól. Nagyon emlékezetes maradt. Tanulságos és megszívlelendő akár szervezetek, akár az egyén életéről, pályájáról van szó. Miről is van szó?

Az S alakú görbe magát az életet összegzi. Lassan, kísérletezgetések mentén haladunk. Hibázunk, majd dagadunk-növekedünk, végül pedig lefelé haladunk. Az állandó növekedés titka, hogy a régi emelkedő ív lecsengése előtt egy újabb ív megkezdésébe kell belefogni. Az új görbe megkezdésének megfelelő pontja az A pont, ahol még van az idő, forrás és energia arra, hogy az új görbét elkezdjük építeni, mielőtt az első görbe elindulna lefelé.

Forrás: Charles Handy Üres esőkabát, 3. fejezet

Mire már tudjuk, merre kell haladnunk, túl késő arra menni. De szélsőséges esetben az is bekövetkezhet, hogy ha követjük az utat, amelyiken vagyunk, elszalaszthatjuk a jövőbe vezető utat. Azok cselekednek bölcsen, akik már az A pontnál elkezdik a második görbe ívét meghatározni, hiszen ez annak a módja, hogy új jövőt, karrierünk új szakaszát építsük magunknak, és közben fenntartsuk a jelent.

Ha olyan könnyű lenne pontosan tudni, hogy a karrierünk adott S görbéjén hol van az A pont, akkor minden hihetetlenül egyszerű lenne, és mindenki karrierje csupa fény és ragyogás lenne. Pontosan itt van a nehézség: az A pontban (amiről nem tudja, hogy A pont), olyan információt kap az egyén, hogy minden a legnagyobb rendben. Miért is változtatna, ha minden ilyen jól működik?

Mikor tudjuk meg pontosan, hol tartunk az első görbén ? Akkor, ha visszatekintünk. És mindig könnyebb meglátni, hogy mások hol tartanak a görbéjükön, mint azt, hogy mi hol tartunk. Ebben a folyamatban is tud segíteni a karrier coaching.

( Az S alakú görbéről a fenti gondolatok forrása és ihletője Charles Handy Üres esőkabát című műve.)

 

Karrier coaching

A karrier coaching egy olyan coaching folyamat, mely támogatja az ügyfelet a karrierjével kapcsolatos választásban, a stratégia kidolgozásában és  annak véghezvitelében.

A mai 40-es, 50-es generáció (de a 30-asok teteje is) még abban szocializálódott, hogy tanul, szerez egy diplomát, a diplomának megfelelő szakmában alkalmazottként elhelyezkedik, és ott építi a karrierjét. Ez a paradigma azonban már a múlté. Sok vezető még ennek a paradigmának megfelelően szeretne élni, illetve karrierjét építeni. A karrier coaching során
új felismeréseket lehet szerezni a 21. századi, új paradigma mibenlétéről.

Kevés embernek nincsen vágya, álma, hogy mit szeretne csinálni, milyen munkát szeretne végezni. A karrier coach szerepe gyakran az, hogy támogassa az ügyfelet annak az álomnak a megvalósításában, amit egyedül, csak saját erejéből lehetetlennek tart.

A karrier coaching során arra is rádöbbenhet a coachee, hogy pont az a siker ellentmondása, hogy azok az eszközök és módok, amelyek a sikert biztosították számára, egyáltalán nem jelentenek garanciát a siker megtartására.

A karrier coaching segít azoknak, akik elégedetlenek jelenlegi állásukkal, munkájukkal, akik új karriert akarnak építeni, továbbá az állás nélkül lévő útkeresőknek és azoknak is, akik jelenlegi karrierpályájukon kívánnak előre lépni. Vagyis ezzel a fajta coachinggal támogatni lehet a karrierváltás és a karrierépítés folyamatát is.

Hasznos volt? Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?